- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cibule | 30 |
Parmezán 25% | 40 |
Víno bílé suché | 50 |
Vývar čirý | 100 |
Červená řepa | 250 |
Celer bulva | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže | 300 |
Těstoviny (uvařené) | 450 |
Dochucovadla:
sůl, zázvor, tymián
Energetická hodnota celkem: 6612 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 186,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2204 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Červenou řepu uvaříme den předem do poloměkka (vcelku s bobkovým listem a svazkem tymiánu). Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky, okořeníme dle chuti (použila jsem zázvor a tymián), cibuli na krájíme na drobno, celer a řepu na kostičky o hraně asi 1 cm. Část sýru nastrouháme na jemno, část na hoblinky. Celer blanšírujeme 2 minuty ve vodě a pak prudce zchladíme. Na oleji orestujeme cibuli, až zesklovatí, přidáme maso a restujeme, nakonec přidáme celer a také restujeme, osolíme (lehce). Směs dáme stranou, výpek zastříkneme vínem, necháme odvařit, přidáme vývar a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr (použila jsem Grana Panado), necháme rozpustit. Vmícháme směs masa a celeru, přidáme červenou řepu, vše promícháme a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami. Ozdobíme sýrovými hoblinkami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.